iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

''Λουκέτο'' στους δήμους
την Τετάρτη
22 Νοεμβρίου


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.αποφάσισε να προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία, την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας, στις 9 το πρωί έξω από το Υπουργείο Παιδείας και στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η Ομοσπονδία διεκδικεί,

- Την άμεση ανάκληση των εξαγγελιών του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατάργησης της Σχολής Τ.Ε. Προσχολικής Αγωγής και της διετούς υποχρεωτικής ένταξης των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα Νηπιαγωγεία

- Την άμεση υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

- Την άμεση έκδοση ολοκληρωμένης και σαφούς διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε., που υπεγράφη πρόσφατα από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

- Την άμεση έκδοση οδηγιών και διευκρινήσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την εφαρμογή των διατάξεων του Πολυνομοσχεδίου (Ν.4483/2017).

- Την άμεση έκδοση και καταβολή της εφάπαξ παροχής στους συνταξιούχους Δημοτικούς Υπαλλήλους.

- Την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν.4483/2017, που αφορά στους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.

- Την άμεση έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α.

- Την άμεση καταβολή των αποδοχών - δεδουλευμένων στους συμβασιούχους Δήμων και Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. αυτών.