iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

7 ώρες στην ''ουρά''
στο Ιπποκράτειο
για μια εξέταση


Μία απίστευτη ταλαιπωρία πέρασαν οι ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης την Δευτέρα.

Το Νοσοκομείο ήταν σε 24ωρη γενική εφημερία κι όπως είναι λογικό, πολύς κόσμος πήγε εκεί για διάφορα περιστατικά. Ωστόσο, τα προβλήματα ήταν πολλά και όπως κατήγγειλαν ορισμένοι, χρειάστηκε να περιμένουν έως και επτά ώρες προκειμένου να εξεταστούν! Σύμφωνα με το GRtimes, στο νοσοκομείο επικρατούσε το αδιαχώρητο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περιμένουν πολύ ώρα οι ασθενείς στο παθολογικό τμήμα. Κάτι που ανέφερε και η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, στην ιστοσελίδα.

«Στα ΤΕΠ έχουμε τρεις μόνιμους χειρουργούς, έτσι η αναμονή δεν είναι μεγάλη. Μόλις φτάνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο, γίνεται η διαλογή από γιατρό που τους κατευθύνει στο κατάλληλο τμήμα. Για να κλείσει ο κύκλος των εξετάσεων στην παθολογική, όντως μπορεί η αναμονή να φτάσει τις έξι με επτά ώρες. Η αναμονή στην εφημερία έχει να κάνει φυσικά και με τα επείγοντα σοβαρά περιστατικά που φτάνουν με το ΕΚΑΒ. Σε μια γενική εφημερία μπορεί να δεχόμαστε από 1.100 μέχρι 1.300 άτομα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Από τις 8 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, έχουν ήδη περάσει από τα ΤΕΠ 704 άτομα. Σήμερα ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα διότι είχαμε δύο πολύ βαριά περιστατικά και η ανάνηψη δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Τα παθολογικά μας τμήματα και τα τέσσερα, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, με την αναμονή να φτάνει στα 80 άτομα».