Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβολαιογράφος ο
δικαιούχος της σύνταξης
των 23.000 ευρώ


Ένα έγγραφο του ΕΦΚΑ με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2018 που αφορά την υπόθεση με τις υπέρογκες συντάξεις φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Τa Νέα».

Το συγκεκριμένο έγγραφο, που είχε σταλεί πριν από έναν χρόνο από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παροχών προς τη γενική διευθύντρια Συντάξεων του ΕΦΚΑ, αναφέρεται στις συντάξεις των συμβολαιογράφων. Στο επίμαχο έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα αναφέρεται ότι «συμβολαιογράφος με συντάξιμες αποδοχές 40.648,30 ευρώ και καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές 7.804.473,80 ευρώ με βάση το νέο νόμο και την αρχή της ανταποδοτικότητας θα λάβει μικτή σύνταξη ποσού: 23.008,84 ευρώ».
Σημειώνεται ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε αρκετές συντάξεις συνταξιούχων, δεν προέβλεπε πλαφόν για τις ανώτατες συντάξεις, επομένως είχαν εκδοθεί και υπέρογκα ποσά που ξεπερνούσαν ακόμα και τα 23.000 ευρώ, όπως στην περίπτωση της συμβολαιογράφου στο έγγραφο που ακολουθεί.


Νωρίτερα, ο νυν υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος είχε προχωρήσει στην αποκάλυψη των «βασιλικών» συντάξεων, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε ότι είχαν δοθεί υπέρογκα ποσά και πως η κυβέρνηση θα κάνει ένα restart στο σύστημα επανυπολογισμού.