Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφυλακίστηκε ο
Επαμεινώνδας
Κορκονέας


Αποφυλακίστηκε ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Στην είσοδο των Φυλακών Δομοκού τον περίμεναν οι γονείς του, οι οποίοι διανυκτέρευσαν στην Λαμία, όπου βρέθηκαν την Δευτέρα για να ακούσουν την απόφαση του Εφετείου. Στη συνέχεια, ο Κορκονέας επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και έφυγε, προκειμένου να συναντήσει τα τρία του παιδιά και την σύζυγο του.

Μόλις χθες, ο συνήγορος του Κορκονέα Βαγγέλης Ανδρούλας κατέθεσε αίτημα για την αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου, προκειμένου να ζητήσει την ελάχιστη προβλεπόμενη ποινή (που είναι 10 χρόνια). Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας έκρινε ένοχο τον Επαμεινώνδα Κορκονέα για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ωστόσο η ποινή που του απαγγέλθηκε ήταν ποινή κάθειρξης 13 ετών. ΟΚορκονέας βρισκόταν ήδη 11 χρόνια μέσα στη φυλακή, ενώ είχε κάνει και μεροκάματα και, ως εκ τούτου, είχε το δικαίωμα να αποφυλακιστεί.
Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, αφού υπάρχουν φόβοι για «αντιδράσεις» και επεισόδια, μετά την απόφαση του Εφετείου για την αποφυλάκιση Κορκονέα. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει πάρει ήδη έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τα κτίρια που μπορεί να θεωρηθούν στόχοι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα πρόσωπα που θεωρούνται στόχοι.