Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνεται η ύλη
στις πανελλήνιες
εξετάσεις


Παρεμβάσεις στις πανελλήνιες εξετάσεις, που θα ισχύσουν από το 2020, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ανάμεσα στις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση είναι η μείωση της εξεταστέας ύλης σε κάποια μαθήματα, αλλά και η μείωση του συντελεστή βαρύτητας.
«Πολιτική μας απόφαση είναι να μην αλλάξουμε τους βασικούς άξονες στο πρόσφατα ψηφισθέν σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη εκπαίδευση για τους μαθητές που εισέρχονται φέτος στη Γ’ Λυκείου, αλλά να προχωρήσουμε σε επιμέρους βελτιωτικές κινήσεις με στόχο να διορθώσουμε δυσλειτουργίες του εν λόγω συστήματος», δήλωσαν για τις παρεμβάσεις στο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.
Οι τρεις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας- και αφορά τους μαθητές που θα εισέλθουν φέτος στην Γ’΄Λυκείου- αφορούν την εξεταστέα ύλη σε έξι μαθήματα των πανελληνίων εξετάσεων, τη μείωση του συντελεστή βαρύτητας της Λογοτεχνίας και την κατηγοριοποίηση των τμημάτων.


«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την εισήγηση του ΙΕΠ και μετά από διαβούλευση με επιστημονικές ενώσεις, προχωρούμε σε λελογισμένη μείωση της εξεταστέας ύλης στα μαθήματα για τα οποία η κάλυψή της δεν ήταν εφικτή. Συγκεκριμένα, μειώνουμε την ύλη στη Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία, τα Αρχαία Ελληνικά», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.