Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έως τους 42 βαθμούς
τον 15Αύγουστο η
πρόγνωση Αρναούτογλου


Μια νέα θερμή εισβολή, που θα φέρει συνθήκες καύσωνα στις ηπειρωτικές περιοχές, αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος επισημαίνει ότι, μετά τις φυσιολογικές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, η χώρα εισέρχεται σε τροχιά ανομβρίας και ζέστης το επόμενη δεκαπενθήμερο. «Η κορύφωση του έντονου κύματος ζέστης αναμένεται κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου (κατά τόπους και καύσωνα)», τονίζει χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, το κύμα έντονης ζέστης και καύσωνα θα αρχίσει να υποχωρεί από τις 16 με 17 Αυγούστου, από τα δυτικά. Εκείνο το διήμερο, όπως σημειώνει, στα δυτικά και στα βόρεια δεν αποκλείεται να προκληθούν τοπικές μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Από τον «χάρτη» θερμοκρασιών που δημοσιοποίησε ο Σ. Αρναούτογλου προκύπτει ότι από την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή θα επανέλθουν τα 38άρια. Από την Τρίτη 13 Αυγούστου, ωστόσο, θα εμφανιστούν τα πρώτα 40άρια του καύσωνα, ενώ το διήμερο της 14ης Αυγούστου και του Δεκαπενταύγουστου ο υδράργυρος θα «δείξει» ακόμα και 42 βαθμούς Κελσίου.