Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυαγωσώστης
έσωσε τον Σερίφη
της 17 Νοέμβρη


Χάρη στην άριστη εκπαίδευση του ναυαγοσώστη που επιτηρούσε την παραλία του Γαλησσά στην Σύρο, σώθηκε από βέβαιο πνιγμό το μεσημέρι της Τετάρτης ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» Παύλος Σερίφης που κάνει διακοπές στο νησί των Κυκλάδων.

Ο 63χρονος πρώην εργαζόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας χρειάστηκε βοήθεια καθώς έδειξε να χάνει τις αισθήσεις του, αλλά έγινε αμέσως αντιληπτός από τον έμπειρο ναυαγοσώστη, ο οποίος τον έβγαλε από τη θάλασσα τον άνδρα με την βοήθεια δύο ακόμα λουόμενων και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Μάλιστα, φάνηκε να συνέρχεται πριν φτάσει το ασθενοφόρο με το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Σύρου για προληπτικές εξετάσεις και φέρεται να είναι εντελώς καλά.

Ο Παύλος Σερίφης είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 και είχε κατηγορηθεί ως μέλος της πρώτης γενιάς της 17Ν με τα ψευδώνυμα «Βαγγέλης» ή «Νικήτας». Καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια εκρηκτικών και οπλοκατοχή και αποφυλακίστηκε όταν εξέτισε την ποινή του.