Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο εδώλιο Έλληνας
Ιεράρχης γιατί έβρισε
τους γκέυ


Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, μετά τη μήνυση εννέα πολιτών εναντίον του, με αφορμή υβριστικά και ομοφοβικά σχόλιά του, μετά την κατάθεση του συμφώνου συμβίωσης και των ομόφυλων ζευγαριών, το 2015.

Συγκεκριμένα, στις αρχές του Δεκεμβρίου του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος χαρακτήριζε «αποβράσματα» της κοινωνίας τους ομοφυλόφιλους, προτρέποντας το ποίμνιό του να τους επιτεθεί: «Φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους!», έγραφε χαρακτηριστικά.

Αφορμή είχε σταθεί η κατάθεση του σχεδίου νόμου που εξομοίωνε τα δικαιώματα των ετερόφυλων ζευγαριών με αυτά των ομόφυλων. 
Λίγες ημέρες αργότερα, στις 16 Ιανουαρίου του 2016, εννέα πολίτες κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη.

Άλλωστε σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, κάθε θρησκευτικός λειτουργός που κατά την άσκηση των καθηκόντων του (ή δημόσια, με την ιδιότητά του) προκαλεί τους πολίτες σε εχθροπάθεια εις βάρος άλλων πολιτών, τιμωρείται με φυλάκιση έως και τριών ετών. 

Η μήνυση έγινε τελικά δεκτή από τον εισαγγελέα που παρέπεμψε τον μητροπολίτη σε δίκη, που θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου του2018 στο Αίγιο.