iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Γκρέμισαν με
τρακτέρ εκκλησάκι
στο Αγρίνιο


Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου οδηγήθηκαν ο 68χρονος ιδιοκτήτης του οικοπέδου όπου βρίσκεται το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Μεγάλη Χώρα και η 69χρονη σύζυγός του, καθώς αποδείχθηκε ότι αυτοί με... τρακτέρ γκρέμισαν το μικρό ναό ο οποίος ανήκει στη δικαιοδοσία της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Ο απερίγραπτος βανδαλισμός που υπέστη ο ναός στο διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Τρίτης, προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής και την παρέμβαση του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά. Από την αρχή, οι υποψίες είχαν στραφεί στον 68χρονο ιδιοκτήτη του αγροτεμαχίου και τη σύζυγό του καθώς ζητούσαν επίμονα την απομάκρυνση του ναού από την ιδιοκτησία τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Ασφαλείας, το ζευγάρι έπεσε επανειλημμένα με το τρακτέρ στους τοίχους της μικρής εκκλησίας, προκαλώντας κατάρρευση των τοίχων και της στέγης, ενώ μόνο το καμπαναριό παρέμεινε ανέπαφο. Οι ιερόσυλοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της διακεκριμένης φθοράς.

φωτο αρχείου