Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαν σκηνή από
ταινία δράσης ο
εμβολισμός στο Πόρτο Χέλι


Στις αρχές έχει παραδοθεί ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού ταχύπλοου που έκοψε στα δύο το αλιευτικό, στο δυστύχημα κοντά στο Πόρτο Χέλι με τους δύο νεκρούς.

Την ίδια ώρα, η γυναίκα που επέβαινε στο αλιευτικό δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Ο χειριστής του φουσκωτού ταχύπλοου είχε εξαφανιστεί από το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο σκαφών. Τελικά, παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στο λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, το πρωί του Σαββάτου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση αίματος- για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ- ενώ επέστρεψε στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσει κατάθεση. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα.
Ο 44χρονος Γάλλος παραδέχθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης του θηριώδους φουσκωτού και πως εκείνος ήταν ο χειριστής την ώρα της τραγωδίας στο Πόρτο Χέλι. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται για γνωστό κτηματομεσίτη, με μεγάλη δραστηριότητα στην περιοχή. Οι 10 Γάλλοι που επέβαιναν στο σκάφος του είπαν στις αρχές ότι διέφυγε μετά την αποβίβαση στη στεριά, πιθανώς εξαιτίας του πανικού του.
Ο ίδιος ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους ανέφερε, μέσω του δικηγόρου του, ότι τραυματίστηκε στην προσπάθεια να βοηθήσει σε απεγκλωβισμό μετά τη σφοδρή σύγκρουση και για αυτό δεν εμφανίστηκε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.