Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαίνεται η φωτιά
στον Υμηττό
Εκκένωση σπιτιών


Ανεξέλεγκτη μαίνεται από τις 3:18 τα ξημερώματα η φωτιά που εκδηλώθηκε στους πρόποδες του Υμηττού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και πλέον κινείται νοτιοδυτικά προς τα Γλυκά Νερά έχοντας φτάσει στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή.

Στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού 5 αεροσκάφη, 5 ελικόπτερα και δύο ελικόπτερα Σινούκ. Από εδάφους επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 141 πυροσβέστες με 46 οχήματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής.
Από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε αναφέρθηκαν ζημιές εξωτερικά σε τέσσερα σπίτια, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία - σύμφωνα με την πυροσβεστική - δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός

Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι άνεμοι 6-7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή και οι οποία κατά καιρούς ενισχύονται από ισχυρές ριπές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει και εισήγηση για εκκένωση διάσπαρτων κατοικιών.

Για την διευκόλυνση της επιχείρησης της πυροσβεστικής η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Κατεχάκη από την οδό Πίνδου μέχρι το στρατόπεδο Σακέτα αλλά και στην έξοδο της Αττικής οδού στην περιφερειακή Υμηττού προς Καισαριανή.

Στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενώ στην περιοχή της φωτιάς βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Εν τω μεταξύ ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έθεσε σε γενική επιφυλακή το πυροσβεστικό σώμα στην Αττική, και σε μερική επιφυλακή όλη την Ελλάδα.