Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χίλιοι άνθρωποι
''παγιδευμένοι''
στη Σαμοθράκη


Σε περίπου 1.000 άτομα εκτίμησε ο δήμαρχος της Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας τους εγκλωβισμένους στο νησί λόγω των προβλημάτων στην ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με την Αλεξανδρούπολη.

Η ελπίδα όλων είναι το απόγευμα της Τετάρτης να καταφέρει το καταμαράν Sea Jet Andros να ξεκινήσει τα δρομολόγιά του και όπως συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας «την επόμενη μέρα να κάνει όσα δρομολόγια χρειαστεί. Είναι ταχύπλοο και θα μπορέσει να πάει πολλές φορές και να έλθει Αλεξανδρούπολη».
Σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση από το «Andros Jet», ο κ. Βίτσας πρόσθεσε πως μένει να διευκρινιστεί αν το καταμαράν εκτός από συμβατικά οχήματα, μπορεί να μεταφέρει και μεγάλα φορτηγά, καθώς σταμάτησε και η τροφοδοσία του νησιού και εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε βασικά αγαθά.

«Οι συνέπειες στον τόπο είναι βαρύτατες πλέον. Και στον ενεστώτα χρόνο μιλάμε για μεγάλη τεράστια ζημιά, αλλά φοβάμαι ότι αυτό το πρόβλημα θα έχει προεκτάσεις στο μέλλον με κακές συνέπειες μιας απρόβλεπτης σε εμάς δυσφήμησης ή κακής εικόνας προς τα έξω», τόνισε ο δήμαρχος, παρατηρώντας ότι «μόνο φέτος εκδηλώθηκαν τουλάχιστον 5-6 φορές προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση [...] όμως, τώρα μιλάμε για τον Αύγουστο για χιλιάδες επισκέπτες στο νησί, για τον μήνα που ουσιαστικά αποφέρει το ετήσιο εισόδημα πολλών ντόπιων, εκατοντάδων οικογενειών που ζουν από αυτό».