iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτη ''ουρά''
στο λιμάνι της
Σαμοθράκης (εικόνα)


Πρωτοφανείς εικόνες, με εκατοντάδες ταξιδιώτες να σχηματίζουν τεράστιες ουρές, καταγράφονται από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

Η Σαμοθράκη, που επί εννέα ημέρες παρέμενε χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, σήμερα «είδε» το πρώτο πλοίο. Οπως μεταδίδει το Ράδιο Θεσσαλονίκη, από τις πρώτες πρωινές ώρες το λιμάνι της Σαμοθράκης θύμιζε ένα μεγάλο… πάρκινγκ, λόγω των αυτοκινήτων που στοιχίζονταν για να μπουν στο πλοίο, αλλά και των εκατοντάδων επιβατών που ανέμεναν, διακαώς, να φύγουν από το νησί.
Γύρω στις 10:00 το πρωί, στο λιμάνι της Σαμοθράκης «έδεσε» το ταχύπλοο Ζέφυρος, το οποίο, ωστόσο, μπορεί να μεταφέρει μόνο 100 με 150 επιβάτες σε κάθε δρομολόγιο. Την ίδια ώρα, τα αυτοκίνητα θα πρέπει να περιμένουν το οχηματαγωγό ANAX, το οποίο όμως θα παραλάβει μόνο οχήματα και όχι επιβάτες.

Σύμφωνα με το Ράδιο Θεσσαλονίκη, αυτό σημαίνει ότι πρώτα θα αναχωρούν οι επιβάτες με το Ζέφυρος, ενώ στη συνέχεια θα αναμένουν τα αυτοκίνητά τους στην Αλεξανδρούπολη, με το… ANAX.

Για να «μαλακώσουν» την ταλαιπωρία των επιβατών στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, επιχειρηματίες της Σαμοθράκης προσέφεραν δωρεάν γεύματα, ενώ περίπου 100 ταξιδιώτες -κυρίως νέοι που διέμεναν στα κάμπινγκ- διανυκτέρευσαν για 3 βραδιές στο λύκειο της περιοχής.