Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εφιαλτική η φωτιά
στην Εύβοια Δεν
σταματά με τίποτα


Στις συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στην Εύβοια είναι στραμμένη πλέον η προσοχή της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των εθελοντών.

Λόγω των συνεχών αναζωπυρώσεων έχει δημιουργηθεί εκ νέου πύρινο μέτωπο που εκτείνεται μέχρι και τα 5 χιλιόμετρα, ενώ απειλείται το χωριό Πλατάνα. Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή και επιχειρούν μόνο εναέρια μέσα. Οι φλόγες φτάνουν τα 20 μέτρα ύψος.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε μάλιστα ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ Παναγιώτης Σπυρόπουλος από συνομιλίες με πυροσβέστες η αναζωπύρωση προήλθε από κουκουνάρια του πευκόδασους που πετάχτηκαν στο ελατόδασος που καίγεται αυτή τη στιγμή.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του χωριού Πλατάνα να απομακρύνουν τα οχήματα τους από τους δρόμους, καθώς θα περάσουν υδροφόρες για να ενισχυθούν τα επίγεια μέσα.

Ήδη, τέσσερα Καναντέρ έχουν πραγματοποιήσει ρίψεις νερού, ενώ αναμένονται και άλλες εναέριες επιχειρήσεις , για όσο ακόμα πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα προκειμένου να μην περάσει η φωτιά την κορυφογραμμή για το χωριό. Η φωτιά αυτή την ώρα μαίνεται 3 χλμ μακριά από το χωριό.

Για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς επιχειρούν 235 πυροσβέστες με 75 οχήματα και από αέρος 7 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.