Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη ημέρα πυρκαγιάς
στην Εύβοια ''Κλειδί''
οι εναέριες ρίψεις νερού


Στο μέτωπο που δημιουργήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μετά από μεγάλη αναζωπύρωση έξω από το χωριό Πλατάνα και πλέον κινείται βορειανατολικά από την περιοχή Κοντοδεσπότι επικεντρώνουν από το πρωί οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής για τη φωτιά στην Εύβοια.

Στην ευρύτερη περιοχή στην οποία κινείται το μέτωπο δεν υπάρχουν χωριά, αλλά το Κέντρο Άγριας Ζωής και γίνεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να μην απειληθεί από τις φλόγες. 

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν για να κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη ενώ μετά τις 8 αναμένεται να συνδράμουν και τα τρια αεροσκάφη από την Ιταλία και την Ισπανία με τις κινήσεις όλων των εναέριων μέσων να συντονίζει ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.


Λόγω της μορφολογίας του εδάφους οι επιτελείς της πυροσβεστικής επενδύουν πολλά στα πεζοπόρα τμήματα που ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής στις 7 το πρωί στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ που σε ορισμένα σημεία μπορεί να είναι αυξημένοι λόγω του μικροκλίματος που δημιουργεί η πυρκαγιά.