iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 26 Απριλίου 2024

Οικουμενικός Πατριάρχης
Βαρθολομαίος: ''Γιορτάζει
η Μητέρα μας''


Στις καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Ελλάδα και την Τουρκία αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Θέλω να εκφράσω την λύπη ασφαλώς όλων μας για τις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Εύβοια κυρίως και σε άλλα διαμερίσματα της Ελλάδος, και εδώ στην Τουρκία, στην Προικόννησο, στο Εσκί Σεχίρ, και να ευχηθώ να μας φυλάγει ο Θεός όλους μας από την μάστιγα των πυρκαγιών», ανέφερε ο κκ Βαρθολομαίος ο οποίος χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον φερώνυμο Ναό του χωριού του στην Ίμβρο.
«Υποθέτω ότι βλέπετε ζωγραφισμένη στο πρόσωπό μας την χαρά και την συγκίνηση της αποψινής βραδιάς που αξιωνόμαστε να γιορτάσουμε για ακόμη μία φορά την εορτή της Παναγίας στο νησί μας, και εμείς απόψε εδώ στο χωριό μας», είπε συγκινημένος ο Παναγιώτατος στη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας και στην ιδιαίτερη τιμή που της αποδίδουν οι πιστοί, «διότι την πιστεύουμε και την θεωρούμε Μητέρα του Θεού, Μητέρα της Εκκλησίας, Μητέρα του κόσμου, Μητέρα του καθενός από εμάς».