Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναι μεν αλλά για
τον προυπολογισμό ο
Α. Βασιλόπουλος


Ως παράταξη ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου για το 2018, καθώς δεν ακολουθούμε τη στείρα τακτική της αντιπολίτευσης που πάντα καταψηφίζει. Οφείλουμε από τη θέση της αντιπολίτευσης, να συμβάλλουμε με εποικοδομητικές παρατηρήσεις που οδηγούν σε βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία το Δήμο μας, τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου ο καθηγητής, δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας - Πικερμίου, επικεφαλής της παράταξης "Δύναμη Ανάπτυξης" και υποψήφιος δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος.

Για άλλη μία χρονιά η Δημοτική Αρχή συνέταξε προϋπολογισμό χωρίς να ζητήσει συμβουλές και προτάσεις από την αντιπολίτευση. Αν και αυτό είναι η συνήθης τακτική σε πολλούς Δήμους, θεωρούμε ότι σε επίπεδο σχεδιασμού η Δημοτική Αρχή οφείλει να συζητά με την αντιπολίτευση, αντί να φέρνει ένα τελικό σχέδιο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρέπει κάποια στιγμή οι διαδικασίες από τυπικές να γίνουν ουσιαστικές.

Οι απευθείας αναθέσεις, και για το 2018 καθιστούν τον Δήμο μας πρωταθλητή. Περίπου 840.000 ευρώ προβλέπονται να πάνε σε διαδικασίες «εύκολης ανάθεσης», που μειώνουν τη διαφάνεια, βλάπτουν τον υγιή ανταγωνισμό, οδηγούν σε λυπηρά φαινόμενα σαν τις αναθέσεις για την ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Οι επαγγελματίες που πιέζονται  να επιβιώσουν οικονομικά, προσφέρουν στα έσοδα του Δήμου 0,16% (45.500€ σε συνολικά 28 εκ.€).  Η ελάφρυνσή τους, ενώ θα προκαλούσε μηδενική ζημιά στο Δήμο μας, θα συνέβαλλε σημαντικά στη βιωσιμότητα της τοπικής επιχειρηματικότητας.                                                                             

Απουσιάζουν οι επενδύσεις σε υποδομές που θα εξασφάλιζαν νέες πηγές εσόδων. Με άλλα λόγια για άλλη μία χρονιά ο Δήμος μας δεν επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά επαναπαύεται στην πρόσκαιρη δυνατότητα της Περιφέρειας Αττικής και των ιδιωτών χορηγών που χρηματοδοτούν μερικά έργα απολύτου ανάγκης.

Ο προϋπολογισμός δεν κινείται μέσα σε ένα συνολικό αναπτυξιακό πλάνο 5ετίας. Αυτός ήταν ανέκαθεν ο λόγος που ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δεν γνώρισε την ανάπτυξη που γνώρισαν οι γειτονικές περιοχές. Έτσι συνηθίσαμε να ζούμε σε ένα Δήμο που εξαντλείται στο να διαχειριστεί την καθημερινότητα, ένα Δήμο χωρίς όραμα, ένα Δήμο χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό για μελλοντική ανάπτυξη.