iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Έρχεται ξεροβόρι
προειδοποιεί ο
Σάκης Αρναούτογλου


Με το «κοντέρ» των βόρειων ανέμων να μένει κολλημένο στα… 6 με 7 μποφόρ θα κυλήσει το επόμενο πενθήμερο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Ο γνωστός μετεωρολόγος υποστηρίζει ότι από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός στη χώρα θα είναι γενικά αίθριος, με περιορισμένες συννεφιές κατά τόπους και με την ισχύ των ανέμων να κυμαίνεται στα 5, 6 έως και 7 μποφόρ.

Η ψύχρα που παρατηρείται τις νυκτερινές ώρες, τις τελευταίες ημέρες, θα διατηρηθεί και στο προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος έκανε λόγο για σημαντική θερμοκρασιακή διαφορά ανάμεσα στην ημέρα και τη νύχτα. Ο κ. Αρναούτογλου προβλέπει επίσης ότι μέχρι και τα τέλη του Αυγούστου δεν αναμένονται βροχές στη χώρα.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού, ο μετεωρολόγος ανέφερε στο δελτίο της ΕΡΤ ότι την Παρασκευή θα επικρατεί λιακάδα σε όλη τη χώρα, πλην λίγων νεφώσεων στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα.

Παρά ταύτα, σε Θράκη, Στερεά Ελλάδα (και Εύβοια), καθώς και στην ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο «θα αρχίσει να φυσά δυνατά την Παρασκευή» σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου. Ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Ομοίως αίθριος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο και την Κυριακή, με τους ανέμους ωστόσο να επιμένουν στα 6 με 7 μποφόρ. Ο Σάκης Αρναούτογλου υποστήριξε ότι καθ’ όλο αυτό το διάστημα τα επίπεδα υγρασίας θα είναι χαμηλά, με συνέπεια οι άνεμοι να είναι ξηροί βοριάδες και να χρειάζεται προσοχή από τους κατοίκους και τους αρμόδιους φορείς για τυχόν εκδήλωση πυρκαγιών.