iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Άγνωστο γιατί
προκλήθηκε η βλάβη
στο ελικόπτερο


Καθημερινό ρίσκο αποτελούσε η προσγείωση και απογείωση από το παράνομο, όπως αποδείχθηκε, ελικοδρόμιο του Γαλατά, το οποίο δεν τηρούσε καμία από τις δεικλίδες ασφαλείας που προβλέπονται, σύμφωνα και με τις καταγγελίες που κατέθεσε στους δημοσιογράφους ο γιος του πιλότου, Νίκου Καρυστινού.

Ωστόσο, ο Νίκος Καρυστινός ήταν έμπειρος πιλότος και γνώριζε πολύ καλά το σημείο και πως να ελιχθεί. Τι συνέβη όμως και δεν τα κατάφερε την τελευταία αυτή φορά, με συνέπεια ο ίδιος και δύο Ρώσοι επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους; Το ελικόπτερο έπρεπε να σηκωθεί και να πάρει ύψος τουλάχιστον 30 μέτρων.
Τα ακριβή αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι τρεις επιβαίνοντες αναμένεται να φέρει στο «φως» το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή μηχανικό πρόβλημα.

Τα αποτελέσματα των ερευνών θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων είναι πρώιμο το στάδιο της διερεύνησης των αιτιών και η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.