iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Η διακόσμηση που
διώχνει το άγχος
από το σπίτι


Όσα trends κι αν κάνουν την εμφάνισή τους στον θαυμαστό κόσμο του interior design, όσες καινοτόμες προτάσεις κι αν γίνουν από διακοσμητές με ζωηρή φαντασία, οι κλασικές αξίες της διακόσμησης δεν αλλάζουν.

Ο χρόνος είναι αυτός που κρίνει την ουσία, την θέση, τον ρόλο των πραγμάτων στη ζωή μας: οι deco τάσεις που παραμένουν στην πρώτη των προτιμήσεων είναι πολύ συγκεκριμένες κι έχουν αποδείξει την αξία τους στο πέρασμα του χρόνου.

Ο χρυσός κανόνας που διέπει την διακόσμηση του σπιτιού τα τελευταία χρόνια είναι ένας: Less is more.

Αυτός ο κανόνας, σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες (σσ. οπως χαρακτηριστικά σημειώνει μελέτη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, τα σπίτια με πολλά -και περιττά- διακοσμητικά αντικείμενα και ακαταστασία, ανεβάζουν τα επίπεδα στρες) εξασφαλίζει κάτι πολύ σημαντικό: την ψυχική μας ηρεμία.

Η μινιμαλιστική διακόσμηση μειώνει τα επίπεδα στρες, καθώς βασίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη λογική: όσο λιγότερα αντικείμενα υπάρχουν στο σπίτι μας, τόσο το καλύτερο.

Αυτό το στιλ διακόσμησης μπορεί να εξασφαλίσει ηρεμία και χαλάρωση:τις δύο βασικές προϋποθέσεις για ποιοτικό, ξεκούραστο ύπνο.

Η μινιμαλιστική διακόσμηση προσφέρει αμέτρητες ενδιαφέρουσες επιλογές για την διαμόρφωση ενός υπνοδωματίου που θα απαλύνει τις αισθήσεις. Τα έντονα χρώματα, τα πολλά διακοσμητικά, οι ηλεκτρονικές συσκευές δεν έχουν θέση σε μια κρεβατοκάμαρα που θέλουμε να γίνει το χαλαρωτικό καταφύγιο του σπιτιού.