Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκίνηση στο τρισάγιο
για τους πυροσβέστες
της Ηλείας το 2007


Δώδεκα χρόνια πέρασαν από εκείνο το μαρτυρικό απόγευμα στην στροφή της Αρτέμιδας.

Σε εκείνο το σημείο που η φωτιά έκοψε το νήμα της ζωής εικοσιπέντε συνολικά ανθρώπων μεταξύ των οποίων και των τριών εποχικών πυροσβεστών (Νιάρχος Αθανάσιος, Δρακόπουλος Ιωάννης και Τζούμας Ανδρέας), που υπηρετούσαν στο κλιμάκιο της Κρέστενας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στη μνήμη των 25 θυμάτων που πέθαναν λίγο έξω από το χωριό Αρτέμιδα τέλεσε το Σάββατο το πρωί, το καθιερωμένο μνημόσυνο, στην στροφή του θανάτου.

Ημέρα μνήμης η χθεσινή για τους κατοίκους της Αρτέμιδας και τις Μακίστου, οι οποίοι τιμούν όπως κάθε χρόνο τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την περιοχή τους.
Το απόγευμα του Σαββάτου τελέστηκε, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, Χρυσόστομου, το δεύτερο μνημόσυνο από τους συγγενείς των θυμάτων, στην στροφή του θανάτου και στο εκκλησάκι της οικογένειας του Γιώργου Παρασκευόπουλου, που στις 24 Αυγούστου του 2007, είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται, καθώς «χάθηκαν» η γυναίκα του, Αθανασία Παρασκευοπούλου με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της, την Αγγελική, την Μαρία, την Αναστασία και τον Κωνσταντίνο.

Πηγή: Patrisnews