iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο αείμνηστος Αντώνης
Μπράβος και οι θρύλοι
του ξενοδοχείου


Δύο χρόνια από τον θάνατο - τέτοιες ημέρες - ενός ανθρώπου – σύμβολο για το Κόκκινο Λιμανάκι. Ο Αντώνης Μπράβος εκ των ιδιοκτητών του ομώνυμου θρυλικού ξενοδοχείου που πλέον έχει γίνει πολυτελής έπαυλη, έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2015.

Γιος του δικηγόρου Ανδρέα Μπράβου που έχτισε το ξενοδοχείο στα τέλη της δεκαετίας του 60΄ σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής με θέα στον Ευβοϊκό, διατήρησε μαζί με τον αδελφό του τον χώρο ως ξενοδοχείο έως τα μέσα της δεκαετίας του 90′.

Έκτοτε το ξενοδοχείο ανέστειλε τη λειτουργία του και ο Αντώνης Μπράβος με τη σύζυγό του διέμεναν στον μαγευτικό τρίτο όροφο.

Το καλοκαίρι του 2011 η οικογένεια πούλησε το οίκημα σε ξένους επενδυτές, οι οποίοι επί τρία χρόνια το ανακατασκεύαζαν για να το «μεταμορφώσουν» σε ένα υπερπολυτελές συγκρότημα προσωπικών κατοικιών.

Ο Αντώνης Μπράβος λάτρευε την παραλία Κόκκινο Λιμανάκι και ήταν από τους ιδρυτές του συλλόγου οικολογικής προστασίας της παραλίας το 2006.

Όνειρό του ήταν να παραμείνει η παραλία «παρθένα» όπως όταν τη γνώρισε πρώτη φορά παιδί, όταν ήρθε στην περιοχή στο αρχικά εξοχικό σπίτι που ήταν το ξενοδοχείο Bravo. Μέλος της εφηβικής του παρέας ήταν και ο γείτονας και στενός του φίλος Θανάσης Αδαμόπουλος μαζί με τα αδέλφια του, όπου «όργωναν» το ερημικό τότε Κόκκινο Λιμανάκι με τους χωματόδρομους και τη «ζούγκλα», όπως ονομαζόταν από τους πυκνούς πευκώνες ως το Μάτι.

Φιλήσυχος και καλοσυνάτος άνθρωπος ο Αντώνης Μπράβος, πάντα με το χαμόγελο, φιλόζωος και λάτρης της φύσης ασχολήθηκε με τον κόσμο των επιχειρήσεων και όταν πούλησε το ξενοδοχείο δεν μπόρεσε όπως εκμυστηρευόταν στους φίλους του να παραμείνει στο Κόκκινο Λιμανάκι, γι αυτό και μετακόμισε στη Νέα Μάκρη, ενώ τα καλοκαίρια ξεκουραζόταν και στην αγαπημένη του Πάρο.

Με την απώλεια του Αντώνη Μπράβου έκλεισε ένας ολόκληρος κύκλος του θρυλικού ξενοδοχείου που έγινε σημείο αναφοράς και τόπος ραντεβού για τους κατοίκους και μη της περιοχής και συνοδεύτηκε από μύθους και ιστορίες.

Φωτογραφία αρχείου από το kokkinolimanaki.blogspot.gr