iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Αυξήθηκαν οι
προσλήψεις μισθωτών
τον Αύγουστο


«Το ιδιαίτερα θετικό ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης (+3.111) για τον μήνα Αύγουστο του 2019 -το καλύτερο από το 2014- συνδυαστικά με την υψηλότερη επίδοση οκταμήνου, ταυτίζεται με τον πρώτο μήνα διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί επιβεβαίωση της αλλαγής του πολιτικού και οικονομικού κλίματος που έχει επέλθει.

Διαψεύδει όσους επιχειρηματολογούσαν ότι η απόσυρση του βάσιμου λόγου απόλυσης θα έφερνε μεγάλο "κύμα" απολύσεων και κατάρρευση της αγοράς εργασίας» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Αύγουστο.

Αντίθετα, όπως σημειώνει, το ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα του Αυγούστου λειτούργησε υπέρ των εργαζομένων, καθώς οι προσλήψεις αυξήθηκαν.

Μάλιστα, ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι τα ποιοτικά στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗ» δείχνουν ότι οι απολύσεις Αυγούστου 2019 είναι ευδιάκριτα λιγότερες από τις απολύσεις του ίδιου μήνα για το έτος 2018, «καταρρίπτοντας τους αβάσιμους ισχυρισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί του αντιθέτου».