iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Με δύο μαθητές
το σχολείο της
ακριτικής Γαύδου


Χωρίς τα «παρατράγουδα» που είχαν παρουσιασθεί πέρυσι ξεκίνησε η φετινή σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο της ακριτικής Γαύδου.

Η Χανιώτισσα δασκάλα Μαρία Δανά, μαζί με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων Μανώλη Μηλιαράκη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο και τέως Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Παρασύρη και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Κώστα Βερονίκη, πήγαν το πρωί με το πλοίο στην Γαύδο. Τελέστηκε ο αγιασμός παρουσία της Δημάρχου Λίλιαν Στεφανάκη, δημοτικών συμβούλων, κατοίκων και φυσικά των δύο μικρών μαθητών.

Η Κέλλυ και ο Νίκος που είναι αδέλφια γνωρίστηκαν με την δασκάλα τους με την οποία θα περάσουν όλους τους επόμενους μήνες, ενώ πήραν και από μια σχολική τσάντα γεμάτη με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη, που προσέφερε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο Δ/ντής Πρωτοβάθμιας κ. Μηλιαράκης, και φέτος θα εφαρμοστεί στο σχολείο της Γαύδου το πρόγραμμα που έγινε πέρυσι μετά από δική του πρωτοβουλία αντιμετωπίζοντας ως πρόκληση το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την δασκάλα που είχε φύγει.

Ο λόγος για τη διενέργεια μαθημάτων αγγλικής γλώσσας και πληροφορικής στους δύο μαθητές μέσω διαδικτύου από την έδρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Μάλιστα φέτος τα εξ αποστάσεως μαθήματα θα είναι πολύ περισσότερο βελτιωμένα, καθώς – με μέριμνα των κ.κ. Μηλιαράκη, Παρασύρη και του Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, το Δημοτικό Σχολείο Γαύδου απέκτησε νέο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως διαδραστικό προτζέκτορα, νέο laptop, βιντεοκάμερα κ.α.

«Μπορεί να έχουμε κενά και ελλείψεις αλλά οι αποφάσεις για τοποθέτηση εκπαιδευτικών λαμβάνονται με βάση τα δικαιώματα όλων των παιδιών και σε όλα τα σχολεία του νομού» είπε ο κ.Μηλιαράκης στο Flashnews.gr επισημαίνοντας πως όλη η εκπαιδευτική κοινότητα πρέπει να διεκδικήσει διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών για να δοθεί τέλος στην ετήσια διαδικασία προσλήψεων – τοποθετήσεων αναπληρωτών.

Από την πλευρά της η νέα Δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη ευχήθηκε: «Ας είναι η νέα χρονιά δημιουργική και χαρούμενη για όλους.
Για τους ξεχωριστούς ακρίτες μαθητές και τους δασκάλους τους, ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι ένα αξέχαστο δημιουργικό ταξίδι στη μάθηση και την πρόοδο.»

Πηγή: flashnews.gr