iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Βαγγέλης Μπουρνούς:
Ο δήμος δίπλα
στα παιδιά


Μήνυμα για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του Παιδιού από τον δήμαρχο Ραφήνας - Πικερμίου. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς επισημαίνει ότι το κείμενο της Σύμβασης με τα 54 άρθρα της για τα Δικαιώματα του Παιδιού έχει επικυρωθεί από την πλειοψηφία των κρατών του κόσμου και αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο που διασφαλίζει τα παιδικά δικαιώματα με βασικό στόχο τη προστασία των παιδιών από την εκμετάλλευση, την κακοποίηση και τη βία.

Με στοιχεία της UNICEF αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή της σύμβασης από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ παρ'οτι επέφερε σημαντικές προόδους στο θέμα της προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών, υπάρχουν ακόμα σημαντικές προκλήσεις και ανισότητες για εκατομμύρια παιδιά, τα οποία εξακολουθούν να στερούνται βασικά δικαιώματά τους, είτε λόγω φύλου ή φυλής, είτε λόγω θρησκείας.

 Περισσότερα από 50 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τα σπίτια τους,  265 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται μέχρι σήμερα εκτός σχολείου και  περίπου επτά εκατομμύρια παιδιά -κάτω των πέντε ετών- πεθαίνουν ετησίως από ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν.

Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου τονίζει πως η σημερινή μέρα προσφέρει σε όλους μας μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε, να προωθήσουμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των παιδιών και των νέων ανθρώπων κυρίως αυτών που ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, με παρεμβάσεις πρόληψης, ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και υποστήριξης.

Απώτερος στόχος όλων όσων ασχολούνται με την υποστήριξη των δικαιωμάτων του Παιδιού είναι η προώθηση της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της σύμπραξης, του εθελοντισμού, της συλλογικότητας, της κοινωνικοποίησης με στόχο την ύπαρξη ευτυχισμένων παιδιών, που θα δημιουργήσουν τον κόσμο του μέλλοντος με την ελπίδα να τον φτιάξουν πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. 

Σε αυτή την προσπάθεια ο δήμος Ραφήνας-Πικερμίου θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, καταλήγει ο κ. Μπουρνούς.