Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθη ο Νο 1
διακινητής λαθραίων
τσιγάρων στην Αθήνα


Συνελήφθη κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, ο βασικός προμηθευτής των κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πρόκειται για 37χρονο ελληνικής υπηκοότητας, ομογενή από το Καζακστάν, η σύλληψη του οποίου επετεύχθη σε αποθήκη που διατηρούσε στα Καμίνια, όπου συγκέντρωνε μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και από εκεί τα μετέφερε με αυτοκίνητο και τα διοχέτευε σε αλλοδαπούς που τα διέθεταν στη συνέχεια προς πώληση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.
Εντός της αποθήκης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 16.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 2.000 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων καθώς και το όχημα που χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς για τη μεταφορά τους.
Για τη σύλληψή του και τον εντοπισμό της αποθήκης προηγήθηκε μεθοδική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η δράση του συλληφθέντα στο πεδίο της εμπορίας και διακίνησης των λαθραίων τσιγάρων και κυρίως στον τομέα του εφοδιασμού των κυκλωμάτων που τα πωλούσαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τα δεδομένα της έρευνας προκύπτει η «επαγγελματικού» τύπου εμπλοκή του συλληφθέντα στα κυκλώματα εμπορίας και διάθεσης λαθραίων τσιγάρων και για το λόγο αυτό η ερευνητική διαδικασία συνεχίζεται, προκειμένου να αποκαλυφθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του και οι διασυνδέσεις του με άλλα κυκλώματα εμπορίας και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων.

Ο συλληφθείς με την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.