Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες μειώσεις
στους μισθούς των
δημοτικών υπαλλήλων


Νέα μείωση αναμένεται στις αποδοχές των Δημοτικών Υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2018, λόγω του ότι, η επαναφορά της “παγωμένης”, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 μισθολογικής τους εξέλιξης, θα επιφέρει μείωση της προσωπικής διαφοράς, που θεσπίστηκε, προκειμένου να εξωραϊστούν οι μειώσεις αποδοχών που επήλθαν από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μισθολογίου, με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να ζητά νομοθετική πρωτοβουλία, προκειμένου να αποφευχθεί το αρνητικό αυτό για τους υπαλλήλους ως όλα δείχνουν αποτέλεσμα.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι, το “ξεπάγωμα” της μισθολογικής εξέλιξης των Δημοτικών, αλλά και των Δημοσίων Υπαλλήλων - το ζήτημα αφορά το σύνολο του δημοσίου τομέα - δεν λαμβάνει υπόψιν το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του Νόμου 4354/2015 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τόσο την  Α.Δ.Ε.Δ.Υ., όσο και όλες τις Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα, να προβάλουν το ζήτημα ως άμεση προτεραιότητα «και να κλιμακώσουμε με οποιοδήποτε τρόπο τις παρεμβάσεις μας για την άμεση και θετική επίλυση του προβλήματος», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο δελτίο Τύπου, που εξέδωσε σήμερα.

ΠΗΓΗ epoli.gr