iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Λήστεψαν στην Αθήνα
και τον συνεταίρο του
φαρμακοβιομήχανου!


Χωρίς τέλος είναι η περιπέτεια που έζησαν στην Αθήνα ο Λατινοαμερικανός φαρμακοβιομήχανος που ζει μόνιμα στην Ελβετία και η παρέα του.

Αφού έπεσαν θύματα αλγερινής συμμορίας που έσπασε το πολυτελές SUV BMW και το «έγδυσε» αρπάζοντας χρυσά ρολόγια Rolex και βαλίτσες Louis Vuitton επιστρέφοντας από το Α.Τ όπου κατήγγειλαν την αρπαγή, άλλη συμμορία επιτέθηκε στον 65χρονο Ελβετό συνέταιρο του και τον έσπασαν στο ξύλο για να τον ληστέψουν.

Αποτέλεσμα όλη η παρέα να μεταβεί στην πρεσβεία της Ελβετίας και έτσι αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον 65χρονο που οι δράστες εγκατέλειψαν αιμόφυρτο στην άσφαλτο και τακτοποιήθηκαν τα έγγραφα τους πέταξαν νωρίς το πρωί με την πρώτη πτήση για τη Ζυρίχη.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο 45χρονος φαρμακοβιομήχανος από τη Γουατεμάλα που ζει μόνιμα στην Ελβετία, πήγε μαζί με τον 65χρονο Ελβετό συνέταιρο του, δύο Έλληνες φίλους του και τη Μεξικάνα σύντροφο του στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό. Η παρέα είχε επιστρέψει από ολιγοήμερες διακοπές στην Μήλο και αποφάσισαν να περάσουν το τελευταίο βράδυ στην Αθήνα σε ένα εστιατόριο που ειδικεύεται σε χορτοφαγικά πιάτα με βάση τη σόγια.

Γύρω στις 10 το βράδυ, ο 45χρονος παρκάρει το πολυτελές όχημα στην πλατεία Κάνιγγος. Δύο ώρες αργότερα επιστρέφοντας παθαίνει σοκ. Άγνωστοι δράστες, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πρόκειται για συμμορία Αλγερινών που λυμαίνεται την περιοχή, είχαν σπάσει το παράθυρο του μαύρου SUV και είχαν κάνει πλιάτσικο αρπάζοντας τέσσερα ρολόγια μάρκας Rolex ένα εκ των οποίων κοστίζει 40.000 ευρώ, έξι βαλίτσες Louis Vuitton με την πανάκριβη γκαρνταρόμπα του ζευγαριού, ένα τσαντάκι χειρός Louis Vuitton αξίας 6.000 ευρώ με κάρτες, προσωπικά έγγραφα, τα διαβατήρια τους και μετρητά.

Η παρέα κατήγγειλε το συμβάν στο τοπικό Α.Τ. και αργά τη νύχτα, γύρω στις 3:00, πήρε το δρόμο για το αυτοκίνητο. Φθάνουν στο μαύρο BMW και λίγο πριν επιβιβαστούν για να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο, ο 65χρονος συνέταιρος του Λατινοαμερικανού φαρμακοβιομηχάνου είπε ότι θέλει να κάνει μια βόλτα στην περιοχή. Και αυτό ήταν το λάθος του. Στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Θεμιστοκλέους τέσσερα άτομα πετάγονται από το σκοτάδι, τον κυκλώνουν και τον διατάζουν να τους δώσει το τσαντάκι του και ό,τι κουβαλούσε πάνω του.

Ο Ελβετός φαρμακοβιομήχανος αντιστάθηκε και τότε οι δράστες όρμησαν πάνω του και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Αφού τον λήστεψαν, τον εγκατέλειψαν βουτηγμένο στο αίμα και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα το θύμα επικοινώνησε με τους φίλους του και αφού πήγαν στην πρεσβεία της Ελβετίας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε υποστεί σοκ και φοβόταν να πάει στο νοσοκομείο, την επόμενη ημέρα αναχώρησε με την πρώτη πτήση για τη Ζυρίχη.