iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Πλησιάζει και
στην Ελλάδα η
Black Friday


Η Black Friday 2019 πλησιάζει και έρχεται και φέτος γεμάτη μεγάλες προσφορές για τους καταναλωτές.

Άπαντες περιμένουν την Black Friday, την ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων που δημιουργούν πανικό και ουρές στο καταναλωτικό κοινό έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα και μαγαζιά. Ημέρα στην οποία καταγράφονται μεγάλοι τζίροι στα μεγάλα καταστήματα, με τους πολίτες να εκμεταλλεύονται τις υψηλές εκπτώσεις. Ενα έθιμο που τα τελευταία χρόνια έχει μεγάλη απήχηση και στην ελληνική πραγματικότητα.

Ως Black Friday (ή «Μαύρη Παρασκευή») ορίζεται συνήθως η 4η Παρασκευή του Νοεμβρίου. Αλλά πάντα ακολουθεί την ημέρα των Ευχαριστιών (28/11). Ετσι, φέτος η εν λόγω ημέρα θα είναι στις 29 Νοεμβρίου 2019. Εκεί, οι καταναλωτές θα μπορέσουν να βρουν προϊόντα όλων των κατηγοριών σε χαμηλότερες τιμές, έως και με έκπτωση 80%. Υπενθυμίζεται δε πως μετά την Black Friday 2019 ακολουθεί και η Cyber Monday 2019.

H Black Friday είναι ένα αμερικανικό καταναλωτικό έθιμο, οι ρίζες του οποίου πιθανώς ανάγονται στον 19ο αιώνα και το οποίο έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και εδώ και τέσσερα χρόνια έρχεται και στην Ελλάδα.
Πάντως κάθε χρόνο πολλά καταστήματα συνηθίζουν να ξεκινούν τις προσφορές αρκετές ημέρες νωρίτερα, οπότε από τις 22-23 Νοεμβρίου αναμένονται οι πρώτες σημαντικές εκπτώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία του Black-Friday.Global, οι Έλληνες ξόδεψαν 206 ευρώ κατά μέσο όρο την Black Friday του 2018, ενώ σε σχέση με μία κανονική Παρασκευή ο τζίρος ήταν αυξημένος κατά 1.600%.

Αμέσως μετά την Black Friday, ακολουθεί η Cyber Monday. Και φέτος η Cyber Monday 2019 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.