Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμποτάζ στη μηχανή
του καταγγέλλει ο
ειδικός για το Μάτι


Δολιοφθορά στη μηχανή του και συγκεκριμένα στον πίσω τροχό καταγγέλλει ο Δημήτρης Λιότσιος, ο εμπειρογνώμονας της Εισαγγελίας για τη διερεύνηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Κόκκινο Λιμανάκι, το Μάτι και την Κινέτα.

Μάλιστα το πρόβλημα διαπιστώθηκε την περίοδο της εισαγγελικής διάταξης στις αρχές του περασμένου Μαρτίου, όταν δηλαδή γινόταν το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την απόδοση προσωποποιημένων ευθυνών. Στη μήνυση κατά αγνώστων που κατέθεσε παραθέτει πλήρη τεχνική έκθεση από την εταιρεία από την οποία αγόρασε τη μηχανή και η οποία διενεργεί και τη συντήρησή της.

Αρχικά οι τεχνικοί του service διαπιστώνουν το πρόβλημα, και στη συνέχεια προχωρούν σε μία εκτίμηση που προκαλεί σοκ, καθώς γράφουν πως η χαλάρωση της αλυσίδας της μηχανής, που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο, οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν τον επιπυραγό Δημήτρη Λιότσιο στη δικαιοσύνη, όπου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων ζητώντας την προστασία της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας:

Παράλληλα με τις δικαστικές εξελίξεις οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων κάνουν τις δικές τους έρευνες. Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, εμπειρογνώμονας που όρισε ο δικηγόρος Αντώνης Φούσας, καταγγέλλει… απροθυμία των εμπλεκομένων να δώσουν τα απαραίτητα στοιχεία και επισημαίνει ουσιαστικά κενά στο παζλ της υπόθεσης. Με κυριότερα ζητούμενα τον χρόνο έναρξης, ποιες δυνάμεις έσπευσαν πρώτες και πότε, πως ειδοποιήθηκαν και ποιον ενημέρωσαν.