iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Μαξίμου προς ΣΥΡΙΖΑ
για το Μάτι: Σας
κυνηγούν οι Ερινύες


Να σταματήσει να υπενθυμίζει στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητάς του καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή την νέα κόντρα κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Μάτι.

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού υπενθυμίζει ακόμα πως για την συγκεκριμένη τραγωδία και τις ευθύνες των αρμοδίων «υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:
«Η πραγματικότητα είναι ότι η κλιματική αλλαγή συντελεί στο να έχουμε περισσότερες και πιο έντονες δασικές πυρκαγιές. Αυτό αυξάνει την ευθύνη του κράτους να τις αντιμετωπίσει. Στο Μάτι η κλιματική κρίση οδήγησε στις φωτιές και η ανεπάρκεια του κράτους οδήγησε, δυστυχώς, στους 102 νεκρούς. Φέτος με εκατοντάδες πυρκαγιές δεν υπήρχε ούτε ένας νεκρός. Κλιματική αλλαγή είχαμε και πέρυσι και φέτος. Σταματήστε να υπενθυμίζετε στους πολίτες το μέγεθος της ανικανότητας σας. Οι Ερινύες θα σας κυνηγούν για πάντα. Και μην ξεχνάτε ότι για το Μάτι υπάρχει ανοιχτή υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για«τυμβωρυχία χωρίς αιδώ» με στόχο «μικροκομματικά οφέλη», ενώ διατύπωσε την απαίτηση, να ζητήσει συγνώμη.