iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Θα ακολουθήσουν
μετασεισμοί στη Ρόδο
λένε οι επιστήμονες


Σεισμός μεγέθους 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης νοτιανατολικά της Ρόδου.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 7:44 το πρωί της Πέμπτης είχε επίκεντρο, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο, τον θαλάσσιο χώρο 30χλμ. νοτιοανατολικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 16,8χλμ.


«Φρονώ ότι για τα ελληνικά πράγματα είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για το ανατολικό σεισμικό τόξο» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Όπως είπε «η περιοχή έχει έντονη σεισμική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας γιατί οι κατοικημένες περιοχές είναι μακριά από το επίκεντρο».

«Είναι ένας σεισμός που έγινε έντονα αισθητός στην πόλη της Ρόδου και την γύρω περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής (ώρα 8:05) αναφορές για ζημιές.

«Είναι στο βόρειο τμήμα ενός βυθίσματος τεκτονικού που έδωσε τον σεισμό. Στο νότιο άκρο έδωσε 5,2 σεισμό Ρίχτερ πριν από έναν μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας και ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «οι σεισμοί αυτοί δεν συνδέονται με το ρήγμα της Ανατολίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα υπάρξουν μετασεισμοί της τάξης των 4,7 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που θα γίνουν αισθητοί».