iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Βαλερί Βασιλικού:
Ραφήνα - Πικέρμι να
γίνουν πρότυπο ανάπτυξης


 
Κατ 'αρχάς αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω τους πολίτες που με ψήφισαν. Για την εμπιστοσύνη τους, ώστε να εκλεγώ Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό ''Δύναμη Ανάπτυξης'' του Ανδρέα Βασιλόπουλου.
Ευχαριστώ και όλους όσοι δεν με επέλεξαν, γιατί θα έχω τη δυνατότητα να τους ''κερδίσω'' στο μέλλον με τη συνέπεια και τη δράση μου. Έχω την συνείδηση ότι το έργο μου θα είναι δύσκολο και γι'αυτό ζητώ την συνεργασία της κοινωνίας, καθώς στο Περιβάλλον ανήκουμε όλοι. Είναι ταυτόσημο της ποιότητας ζωής που ονειρευόμαστε για όλους τους ανθρώπους, αλλά κυρίως για τις νέες γενιές  που ακολουθούν. Θέλω λοιπόν, με βάση τις αρχές μου που βασίζονται στο τρίπτυχο Οικολογία - Περιβάλλον - Βιώσιμη Ανάπτυξη, να ξεκινήσουμε με αγάπη και αλληλοσεβασμό και να βάλουμε γερά θεμέλια και εστιάζοντας στους παρακάτω άξονες:

Επιμόρφωση σε κάθε σπίτι, σε κάθε σχολείο και σύλλογο με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.
Δράση με στοχευμένα εργαστήρια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Εθελοντισμός με σωστά πρότυπα, αξιοπρέπεια, συντροφικότητα και ουσιαστικό ρόλο για τον κάθε εθελοντή.

Σας διαβεβαιώνω, με το χέρι στην καρδιά, ότι και θέλουμε και μπορούμε ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο. Στην προσπάθεια αυτή, η οποία θέλει καθημερινό αγώνα, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί.
Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Η φύση είναι η ίδια μας η ζωή. Ας το συνειδητοποιήσουμε. Όλοι μαζί να γίνουμε ανθρώπινη ''ασπίδα'' για το περιβάλλον. Πριν είναι αργά. Πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Να μην ξαναγίνει άλλο ''οικοέγκλημα'' στην περιοχή μας. Να φωνάξουμε "όχι" στους ασυνείδητους κερδοσκόπους που βλέπουν τη φύση σαν εμπόρευμα, σαν επιχείρηση.
Παιδιά, έφηβοι, ενήλικες και ηλικιωμένοι να βάλουμε πρώτη προτεραιότητα στην ατζέντα του παρόντος και το μέλλοντος την αγνή οικολογία. Να κάνουμε τη Ραφήνα και το Πικέρμι ''πράσινες'' πόλεις - πρότυπο. 
Ας αφήσουμε ο καθένας το δικό του οικολογικό αποτύπωμα με αγάπη, ελπίδα και καλοσύνη. Για τον συνάνθρωπο, τα ζώα και τη φύση. 
Για το τέλος ένα δημόσιο προσωπικό ευχαριστώ στον συζυγό μου Δημήτρη Καρασταμάτη για τη στήριξη και την αγκαλιά του στα δύσκολα. Η εμπειρία του πολύτιμη στον αγώνα που μας περιμένει την κρίσιμη αυτή αυτοδιοικητική τετραετία.
Η ΒΑΛΕΡΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ είναι Δημοτική σύμβουλος Ραφήνας Πικερμίου με τη Δύναμη Ανάπτυξης
 
ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ Εφημερίδα ''Πρωτοσέλιδο''