iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Πιο γρήγορο
ίντερνετ στα
ελληνικά σχολεία


Με πολύ πιο γρήγορες συνδέσεις θα «σερφάρουν» στο ίντερνετ 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Ελλάδας.

Ήδη, τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρούν σε ενέργειες για την άμεση αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων με το ίντερνετ μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.
Συγκεκριμένα και ενόψει της ολοκλήρωσης των διαγωνισμών για το «Σύζευξις ΙΙ» -το οποίο θα παρέχει το σύνολο των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους φορείς του Δημοσίου-, αναβαθμίζονται άμεσα οι υφιστάμενες συνδέσεις ADSL που χρησιμοποιούν οι σχολικές μονάδες σε σύγχρονες ευρυζωνικές συνδέσεις τεχνολογίας VDSL, με μέριμνα του σημερινού αναδόχου και χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δημόσιο. Με την ολοκλήρωση του «Σύζευξις ΙΙ» όλες οι σχολικές μονάδες της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους συνδέσεις FTTx.
Η διαδικασία αναβάθμισης αναμένεται να ξεκινήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες με πρωτοβουλία του σημερινού αναδόχου. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, 11.400 σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 10.000 εργαστήρια πληροφορικής, 1,37 εκατ. μαθητές και 142.000 εκπαιδευτικούς, θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο σε σχέση με σήμερα.