Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο υπουργείο
οικονομικών ο
δήμαρχος Μαραθώνα


Το Υπουργείο Οικονομικών επισκέφτηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας όπου είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο.

Στην ατζέντα της συζήτησης υπήρξαν κατά βάση, δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, ο προσδιορισμός των αντικειμενικών αξιών και κατ’ επέκταση το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα καταστήματα στον αιγιαλό, κατά μήκος της Παραλίας του Μαραθώνα έως και τα όρια του πευκοδάσους του Σχινιά.

Αναφορικά με τον ορισμό των αντικειμενικών αξιών, η Διοίκηση του Δήμου Μαραθώνα και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας παρακολουθούν από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις, ευρισκόμενοι σε διαρκή επικοινωνία και ανοιχτή γραμμή με τα αρμόδια Υπουργεία.

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου εκδόθηκε σχετικό Δελτίο Τύπου από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο ξεκίνησε επίσημα η διαδικασία αναμόρφωσης του πλαισίου των αντικειμενικών αξιών, ενώ αμέσως μετά, κλείστηκε το σημερινό (σ.σ. 9/10) ραντεβού του δήμαρχου Μαραθώνα με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής.

Ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος ενημέρωσε τον κ. Στέργιο Τσίρκα ότι μέχρι και τον Μάιο του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών και στη συνέχεια, θα ξεκινήσει διαβούλευση και συζήτηση με τους Δήμους και τις Δημοτικές Αρχές για την καταγραφή των επιμέρους προβλημάτων, σε κάθε περιοχή.

Μεταξύ άλλων, το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών ανέφερε τα εξής: «Κατά τη σημερινή (4/10) συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας, ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε το πλαίσιο και τις κατευθυντήριες γραμμές της μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, εστιάζοντας στην ανάγκη χωρικής επέκτασης, τεχνολογικού εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της αντικειμενικότητας του πλαισίου, ώστε να καταστεί η φορολόγηση στην ακίνητη περιουσία οικονομικά πιο αποτελεσματική και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Πέραν της ουσιαστικής κουβέντας μεταξύ των δύο ανδρών στο Υπουργείο Οικονομικών και της ανταλλαγής απόψεων, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Στέργιος Τσίρκας κατέθεσε και υπόμνημα, τόσο για τις περιοχές του ευρύτερου Δήμου Μαραθώνα που δεν εμπίπτουν στο σύστημα αντικειμενικών αξιών όσο και για το κενό στη Νομοθεσία σε σχέση με τα καταστήματα του αιγιαλού στην ακτογραμμή της πόλης του Μαραθώνα.

Ο κ. Στέργιος Τσίρκας σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς το Δημόσιο έχει απώλεια εσόδων, ενώ παράλληλα μένουν αρκετές δεκάδες οικογένειες στον δρόμο, χάνοντας τις θέσεις εργασίας τους. «Ευχόμαστε με την επέμβασή σας στην θετικότερη έκβαση του προβλήματος που ταλανίζει τον πυρόπληκτο Δήμο Μαραθώνος» τονίζει καταλήγοντας στο υπόμνημά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα, με τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο να υπόσχεται ότι θα προωθήσει το εν λόγω αίτημα στην αρμόδια Επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.