iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Σεμινάριο για την
πνευμονική υπέρταση στο
Κέντρο Υγείας Ραφήνας


Το 1ο Κλινικό Σεμινάριο γιατρών και νοσηλευτών πρώτης γραμμής με θέμα "ο χρόνος μετρά όταν έχεις πνευμονική υπέρταση" διοργανώνεται τη 
Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο Κέντρο Υγείας Ραφήνας.

Με αφορμή τον Παγκόσμιο μήνα Πνευμονικής Υπέρτασης, τον Νοέμβριο, ο Σύλλογος ασθενών Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας διοργανώνει ένα σημαντικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για γιατρούς και νοσηλευτές που βλέπουν για πρώτη φορά ασθενείς με το σπάνιο νόσημα της Πνευμονικής Υπέρτασης. 
Στόχος μας είναι η προστασία του Έλληνα πάσχοντα με Π.Υ, η αποφυγή άσκοπων καθυστερήσεων στη διάγνωσή του και η άμεση συνεργασία όλων των ιατρών της πρώτης γραμμής με τα ειδικά κέντρα της νόσου.
Ομιλητές οι ειδικοί γιατροί της νόσου, εξειδικευμένοι με την διαχείριση ασθενών με Π.Υ, θα εξηγήσουν διεξοδικά την ασθένεια της πνευμονικής υπέρτασης, τα νέα δεδομένα αυτής,και τη σημαντικότητα διαχείρισης των πασχόντων από γιατρούς και κέντρα με εμπειρία στην ασθένεια.

Το 1ο κλινικό σεμινάριο εκπονήθηκε από τον σύλλογό μας και θα ξεκινήσει τις συνεδρίες του από τα κέντρα υγείας, ιατρεία ΠΕΔΥ - ΕΟΠΥΥ, μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ανατολικής Αττικής, και θα ακολουθήσουν αντίστοιχες κλινικές εκπαιδεύσεις σε όλη τη χώρα (ανά περιοχή), έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον ασθενή με Π.Υ και την προστασία της έγκαιρης και έγκυρης διάγνωσης του.

Πρόγραμμα Κλινικού Σεμιναρίου «Ο Χρόνος μετρά όταν έχεις Π.Υ»

15.00’- 15.45’ Προσέλευση, Εγγραφές – Ελαφρύ Γεύμα

16.00’ Τι είναι η Πνευμονική Υπέρταση (Π.Υ.) – Στυλιανός Ορφανός Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας - Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διακλινικό Ιατρείο Πνευμονικής Υπέρτασης, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

16.15’ Προσέλευση ασθενούς στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής – Συμπτώματα που οδηγούν σε έλεγχο για Π.Υ – Ευτυχία Δεμερούτη, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ωνάσειο».

16.30’ Εξετάσεις που πρέπει να γίνονται από τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής και η σημασία των απεικονιστικών εξετάσεων για τη διαχείριση του ασθενούς – Όλγα Καραπαναγιώτου, Ακτινολόγος, Επιμελήτρια Α’, «Ωνάσειο».

16.45’ Παραπομπή ασθενούς σε κέντρα Π.Υ – Απαγορευτική η κράτηση του πάσχοντα στα νοσοκομεία πρώτης γραμμής – Αθανάσιος Μαγγίνας, Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος & Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, «Mediterraneo Hospital»

17.00’ Διάγνωση από τα κέντρα Π.Υ. – Συνεργασία με νοσοκομεία πρώτης γραμμής και νοσηλευτικό προσωπικό – Στυλιανή Μπρίλη Διευθύντρια, Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»

17.15’ Νοσηλευτές υψηλής φροντίδας για ασθενείς με Π.Υ – Σοφία Γκιοβάσο – Νοσηλεύτρια, «Ωνάσειο».

17.30’ Η Σπουδαιότητα μιας ημιτελούς ή και κακούς διάγνωσης Π.Υ & του Χαμένου χρόνου για τον ασθενή με Π.Υ – Αναστασία Άνθη, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Πνευμονολόγος - Εντατικολόγος, Β΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας & Ιατρείο Πνευμονικής Υπέρτασης, Π.Γ.Ν. «Αττικόν»

17.45’ Θεραπευτικές επιλογές για όλους τους τύπους Π.Υ – Παναγιώτης Καρυοφύλλης, Επεμβατικός Καρδιολόγος, BPA Expert, Επιστημονικός συνεργάτης «Ωνάσειο»

18.00’ Ιστορίες διαγνώσεων από τους ίδιους τους ασθενείς – Ιωάννα Αλυσανδράτου – Πρόεδρος «H.P.H», Αντιπρόεδρος «PHA Europe»

18.10’ Ο χρόνος μετρά για την Π.Υ – Συνεργασία γιατρών και ασθενών – Συμπεράσματα – Ερωτήσεις – Κλείσιμο Σεμιναρίου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υποστηρικτές, εθελοντές, και συμμετέχοντες των εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Μήνα Π.Υ. – Νοέμβριου 2017 που βοήθησαν με κάθε τρόπο στις δράσεις μας ώστε να επιτευχθούν οι σκοποί του συλλόγου μας για την ενημέρωση της νόσου μας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 215 5305523 ή στείλτε email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.