Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλος στο μικρό
καλοκαίρι στις
27 Οκτωβρίου


Πώς θα κυλήσει ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χωρίς να υπάρχει ακόμη ασφαλής καιρική πρόγνωση, το σκηνικό του καιρού δείχνει να αλλάζει από την επόμενη εβδομάδα, με βροχές ακόμη και στην Αθήνα. 

Όπως όλα δείχνουν, διανύουμε την τελευταία εβδομάδα καλοκαιρίας στη χώρα, με την 28η Οκτωβρίου... να έρχεται βροχερή, όχι όμως σε όλη τη χώρα. 

Η απομάκρυνση του αντικυκλώνα που ευθύνεται για την παρατεταμένη καλοκαιρία, θα οδηγήσει σε αλλαγή του καιρού, καθώς τα βαρομετρικά χαμηλά θα περάσουν  και πάνω από τη χώρα μας.

Βροχές, πιθανότατα ισχυρές κατά διαστήματα, πιθανότατα θα σημειωθούν  στη δυτική Ελλάδα, τη Πελοπόννησο μέχρι και την Αθήνα. Σημαντική προβλέπεται και η πτώση της θερμοκρασίας σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, τουλάχιστον, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει στον καιρό της υπόλοιπης χώρας μας και θα παραμείνουν οι υψηλές θερμοκρασίες. Υπάρχει πιθανότητα μόνο για κάποιες μπόρες, τοπικές βροχές και ομίχλες.

Η πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο 

Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο της 28ης Οκτωβρίου. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην Κρήτη.
Οι άνεμοι που θα πνέουν στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός: Προσεχώς... χειμώνας

Στη δυτική Ευρώπη το χειμωνιάτικο σκηνικό δείχνει πως έχει μπει για τα καλά,  και μάλιστα χιόνια κατάφεραν να φτάσουν και σε μεγάλα υψόμετρα της ορεινής νοτιοανατολικής Ισπανίας.

Για την Ελλάδα,  ορισμένα  προγνωστικά μοντέλα «προειδοποιούν» για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας  μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου.