iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Απεργία των
εργαζομένων στην
καθαριότητα των δήμων


Αρχίζει σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων σε ΠΟΕ- ΟΤΑ, όπου εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Στην απεργία μετέχουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού των δήμων, με το πρόβλημα να είναι ήδη αρκετά μεγάλο στους μεγάλους δήμους της χώρας. Το σαββατοκύριακο η Αθήνα είχε γεμίσει σκουπίδια από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με τον Δήμο να ζητά από τους πολίτες να μην κατεβάζουν σκουπίδια. Το ίδιο κάνουν οι μεγάλοι δήμοι της χώρας και σήμερα, καθώς θα αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και ζήτησε την συνεργασία των δημοτών, ώστε να μην γίνει αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα σκουπίδια αυτό το διήμερο.

«Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, κάνουμε ότι μπορούμε για να διαχειριστούμε το πρόβλημα όσο γίνεται καλύτερα. Χρειάζεται η συνεργασία όλων μας για να μην ξεφύγει η κατάσταση. Ευχαριστώ όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος και βγάζουν σκουπίδια με φειδώ. Για να προστατεύσουμε όλοι τη δημόσια υγεία», ανέφερε στο μήνυμά του.