iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Οι Έλληνες
μαθητές ''αγγίζουν
το μέλλον''


Εκπαιδεύοντας τους νέους για το μέλλον μέσω μία σειρά προκλήσεων που τους οδηγεί στην κατανόηση των αλλαγών και του τρόπου με τον οποίο φανταζόμαστε το μέλλον περιλαμβάνει πρόγραμμα με τίτλο “Διδάσκω το μέλλον”, της έδρας της UNESCO στην Ελλάδα.

Παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου αναμένεται να “αγγίξουν το μέλλον” μέσω του ειδικού Προγράμματος , προκειμένου να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα κόσμο που αλλάζει και να έχουν απαντήσεις εκτός από μαθηματικούς τύπους και χρονολογίες ιστορίας, σε ερωτήσεις του τύπου αν τα πράγματα δεν εξελίσσονται κατά το αναμενόμενο, διδάσκοντας στην ουσία την κριτική σκέψη.

Η Έδρα UNESCO στην Ελλάδα , με αντικείμενο την Έρευνα για το Μέλλον, και η ΜΚΟ, «Teach the Future» ξεκινούν συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη εκπαιδευτικών δράσεων σε σχολεία.

Ο αμερικάνικος μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Teach the Future φέρνει την προοπτική διερεύνηση και την προορατική σκέψη στα σχολεία και σε μαθητές σε όλον τον κόσμο, πιστεύοντας ότι οι νέοι κάθε ηλικίας μπορούν να μάθουν να σκέφτονται κριτικά και δημιουργικά για το μέλλον και να αναπτύσσουν την ικανότητα να το επηρεάζουν.

ΠΗΓΗ protothema.gr