iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς
για τις μετεγγραφές
των πυρόπληκτων φοιτητών


Ανακοίνωση Τύπου του δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου για τις μετεγγραφές των πυρόπληκτων φοιτητών. Ο Βαγγέλης Μπουρνούς επισημαίνει.

Ένα δίκαιο από κάθε άποψη αίτημα των παιδιών – φοιτητών μας και των οικογενειών τους που βίωσαν την τραγωδία του καλοκαιριού του 2018, για την επέκταση του ευεργετικού μέτρου της χορήγησης δικαιώματος μετεγγραφής σε σχολές της Αθήνας, ως κοινωνικό μέτρο στήριξης, έγινε πραγματικότητα.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό φοιτητών και των οικογενειών τους, διεκδίκησε την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης, αλλά και διορθώσεις και διευκρινήσεις ως προς τις ασαφείς ή ακόμη και λανθασμένες διατυπώσεις του ΦΕΚ για το 1% κατ’ εξαίρεση εισαγωγής υπεραρίθμων. Και διεκδίκησε συστηματικά, οργανωμένα, με συγκεκριμένες και αναλυτικές προτάσεις και επεξηγήσεις και συνεχή πίεση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Η πολιτεία, το Υπουργείο Παιδείας, έτεινε ευήκοον ους στα επιχειρήματά μας και ήρθε αρωγός ρυθμίζοντας επ’ ωφελεία των παιδιών μας την εκκρεμότητα αυτή και μάλιστα διασταλτικά, μέχρι το 2021-2022, και αυτό είναι προς τιμήν της.

Οι ρυθμίσεις του ΦΕΚ 4053/Β/2019 για την επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής σε όλους τους φοιτητές μόνιμους κατοίκους της πυρόπληκτης ΔΕ Ραφήνας για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022 (και όχι απλά των αποφοίτων των σχολείων της ΔΕ) αποτελεί δικαίωση και αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και όλων όσοι πίστεψαν, δεν εγκατέλειψαν ποτέ και συνέχισαν μέχρι την υπογραφή και τη δημοσίευση του νόμου.

Ευχαριστώ όλους για τη συμβολή τους στη διεκδίκηση αυτή. Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συμπολιτών μας.