iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Πράσινες υποδομές
προκρίνει ο Ανδρέας
Βασιλόπουλος


Πράσινες υποδομές είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιπλημμυρική προστασία . Η επαναφορά της φυσικότητας χειμάρρων, ρεμάτων και ποταμών, προκρίνεται ως η πλέον ενδεδειγμένη και αποτελεσματική λύση, ενώ ταυτόχρονα είναι και η φθηνότερη λύση. Αυτά και άλλα πολλά αναφέρει η "Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος" σημειώνει σε ανακοίνωση Τύπου ο δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας - Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος.
Ως παράταξη η "Δύναμη Ανάπτυξης" δεν καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ΜΠΕ για το Ρέμα Ραφήνας επειδή δεν θέλαμε την προστασία της πόλης από πλημμύρες. Η κακοήθεια και οι ανακρίβειες είναι η οπισθοδρομική τακτική των "εκλογικά αδύναμων" του Δήμου μας.
 
Καταψηφίσαμε επειδή θέλαμε η μελέτη να ακολουθεί τις σύγχρονες Ευρωπαϊκές "καλές πρακτικές", επειδή θέλαμε η μελέτη να εξετάσει συνδυαστικά παρεμβάσεις και "έργα πράσινων λύσεων", επειδή είδαμε τον παραλογισμό να προτείνονται έργα που καταστρέφουν το φυσικό μας περιβάλλον χωρίς να διασφαλίζουν επαρκώς την πόλη μας.
 
Στο Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν ξέρω εάν είναι πιο επικίνδυνοι εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν γιατί καταψηφίσαμε την ΜΠΕ, ή εκείνοι που το καταλαβαίνουν και απλώς αδιαφόρησαν καταλήγει ο κ. Βασιλόπουλος.