iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Ιερόσυλοι έκαψαν
την Αγία Τράπεζα
εκκλησίας


Με μια ανατριχιαστική εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί κάτοικοι του χωρού Χαλκειού της Χίου, όπου πιστοί και ιερείς αντίκρισαν την Αγία Τραπέζα του Ιερού ναού Αγιού Χαραλάμπους καμμένη από αγνώστους.

Ο  πρόεδρος του χωριού Χαλκειός Βασίλης Βίγκας, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχολίασε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για την τρίτη επίθεση που δέχεται εκκλησία από αγνώστους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου, κάποιος έσπασε το παραθυράκι της εκκλησίας και πέταξε μέσα ξερά χόρτα ξύλα και στουπιά,  βάζοντας φωτιά στην Αγία Τράπεζα.

Οι κάτοικοι του χωριού Χαλκειός, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα δοκιμάζονται έντονα, λόγω της παρουσίας χιλιάδων προσφύγων και λαθρομεταναστών, ήρθαν αντιμέτωποι για τρίτη φόρα με επίθεση στις εκκλησίες τους και έχουν αγανακτήσει.

Η καταστροφή έγινε αντιληπτή το πρωί της Κυριακής όταν ανοίχθηκε ο Ιερός Ναός προκειμένου ο νεοκόρος να ανάψει τα καντήλια και να καθαρίσει την εκκλησία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο χωριό Χαλκειός υπάρχει χώρος φιλοξενίας προσφύγων και παράτυπων μεταναστών όπου ο συνολικός αριθμός τους έχει υπερβεί κατά πολύ τις δομές που αντέχει.