iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ο Μαραθώνας
τίμησε τον
Κ. Γκελαούζο


Σε εκδήλωση στο Μουσείο Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας βράβευσε τον Πρωταθλητή Κωνσταντίνο Γκελαούζο στεφανώνοντάς τον με το επίχρυσο στεφάνι (κότινο) από κλαδιά ελιάς.

Ο Κωσταντίνος Γκελαούζος τερμάτισε στην 3η θέση στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, με χρόνο 2.19.02 και έγινε ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών στην Αυθεντική Διαδρομή.

Ο χώρος της εκδήλωσης είχε ασφυκτικά γεμίσει από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Μαραθώνα, εκπροσώπους συλλόγων και δημότες, που περίμεναν υπομονετικά για να χειροκροτήσουν τον Έλληνα Πρωταθλητή. Και μόλις τον αντίκρισαν ξέσπασαν σε ζωηρές επευφημίες. Ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος έφθασε στην εκδήλωση συνοδευόμενος από τον προπονητή του, πρωταθλητή Ελλάδας και Βαλκανιονίκη στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις και επίτιμο μέλος του Μουσείου Προβολής Μαραθωνίου Δρόμου, Χρήστο Παπαχρήστο.

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για τον Έλληνα Πρωταθλητή ο Δήμαρχος τονίζοντας ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα που ο Κωνσταντίνος Γελαούζος επέλεξε να κάνει την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μια μέρα μετά την μεγάλη επιτυχία του στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, στον τόπο μας» και συνέχισε «τον περιμένουμε και του χρόνου, και γιατί όχι πρώτο νικητή του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου».

Λαμβάνοντας το λόγο ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Μαραθώνος για την ιδιαίτερα τιμητική βράβευση του και όλους τους παριστάμενους για την απίστευτη υποδοχή που του επιφύλαξαν, τόνισε ότι «πάντα προσπαθώ για το καλύτερο αποτέλεσμα, αυτό έκανα και στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, αυτό θα κάνω και στον επόμενο αγώνα που θα συμμετάσχω».

Ο Χρήστος Παπαχρήστος με τη σειρά του και με τη διπλή ιδιότητα του προπονητή αλλά και του καθηγητή, απευθυνόμενος στους μαθητές είπε ότι «καλός ο πρωταθλητισμός αλλά δυστυχώς έχει ημερομηνία λήξης. Γι’ αυτό η πρώτη προτεραιότητα σας θα πρέπει να είναι οι σπουδαίες μαθητικές και πνευματικές επιδόσεις».