iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Δεν μπήκαν τελικά
στο Μοναστήρι της
Ηλείας οι μετανάστες


Τερματίστηκε προτού… ξεκινήσει η φιλοξενία μεταναστών στην Ιερά Μονή Πορετσού, της Μητρόπολης Ηλείας.

Πρόκειται για το μοναστήρι που παραχωρήθηκε από τη Μητρόπολη Ηλείας για να στεγαστούν μετανάστες, καθώς παραμένει ανενεργό. Αστυνομική πηγή ανέφερε στο iefimerida.gr ότι λίγο μετά τη μία το μεσημέρι οι μετανάστες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στη Μονή Πορετσού μπήκαν ξανά στα λεωφορεία για να αποχωρήσουν, δίχως να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για την αιτία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς», ωστόσο, έξω από τη Μονή Πορετσού είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής -από τα χωριά Αγράμπελα και Πλατανίτσα- που αντιδρούσαν στη φιλοξενία μεταναστών στο μοναστήρι. Εν τέλει, όπως αναφέρει η «Πατρίς», οι μετανάστες αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν.
Σύμφωνα με το ilialive στην πλειονότητά τους οι μετανάστες ήταν γυναίκες με παιδιά, έφηβοι και έφηβες από τη Σομαλία, το Σουδάν, το Κονγκό, το Ιράκ και ελάχιστοι από τη Συρία.

 

 

 

 

 

Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι των χωριών Πλατανίτσα και Αγράμπελα, οι οποίοι αντέδρασαν στην απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο μοναστήρι, σύμφωνα με το ilialive, έμειναν έκπληκτοι όταν μέσα σε λίγα λεπτά τους είδαν να βγαίνουν και πάλι έξω και να επιβιβάζονται στα λεωφορεία.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/ileia-feygoyn-oi-prosfyges-apo-tin-iera-moni-poretsoy