iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Κλειστό το κέντρο
για την πορεία
του Πολυτεχνείου


Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από το Πολυτεχνείο ενώ σταδιακά και όταν απαιτείται θα κλείνουν και άλλοι δρόμοι προς την πρεσβεία των ΗΠΑ λόγω της πορείας που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 3 το μεσημέρι θα κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής» ενώ 1,5 ώρα μετά (στις 16:30) θα κλείσουν οι σταθμοί «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».

Αν και μέχρι στιγμής η εικόνα που έχουν οι επιτελείς της αστυνομίας είναι ότι επικρατεί ηρεμία στην περιοχή του Πολυτεχνείου, το σχέδιο της ΕΛΑΣ προκειμένου να αποφευχθούν επεισόδια αλλά και καταλήψεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ή και άλλων κτηρίων έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή.

Ειδικά για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα εφαρμοστεί το σχέδιο που απέδωσε κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ με ισχυρή παρουσία αστυνομικών η οποία και απέτρεψε την μετατροπή των κτηρίων αυτών σε ορμητήρια ταραξιών. Σε κάθε περίπτωση, όμως, από την Κατεχάκη διαμηνύουν ότι είναι ειλημμένη η απόφαση να γίνουν παρεμβάσεις σε περιπτώσεις εισόδων ατόμων στο Πολυτεχνείο ή άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

 οφορίες.