iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Τέσσερις νεκρούς
άφησε πίσω του
ο ''Γηρυόνης''


Όταν οι μετεωρολόγοι «βάφτιζαν» Γηρυόνη την επερχόμενη κακοκαιρία, ήλπιζαν η καταστροφή που θα αφήσει πίσω του να είναι η λιγότερη δυνατή.

Τελικά, η κακοκαιρία όχι μόνο αποδείχθηκε καταστροφική, αλλά εξελίχθηκε σε φονική, καθώς τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, είτε γιατί αψήφησαν τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων, είτε γιατί το κακό τους βρήκε τη στιγμή που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στο Αντίρριο, όταν το σκάφος που επέβαιναν έπεσε πάνω στη μανία της καταιγίδας, με συνέπεια να ανατραπεί και οι ίδιοι να παραδοθούν στα κρύα νερά. Μία 75χρονη γυναίκα δεν κατάφερε να διασωθεί από τον χείμαρρο που κατέκλυσε το σπίτι της σε χωριό της Ρόδου, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Άλλη μία γυναίκα, χειμερινή κολυμβήτρια, χάθηκε στα μανιασμένα κύματα στην Κω, καθώς η καταιγίδα τη βρήκε να κάνει το αγαπημένο της χόμπι.

Εκτός από τις τέσσερις χαμένες ζωές, ο «Γηρυόνης», γιος του Ποσειδώνα και της Καλλιρόης και εγγονός της Μέδουσας στην ελληνική μυθολογία, άφησε πίσω του μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες (αυτοκίνητα και σπίτια) και υποδομές (δρόμους και δίκτυα), δύο πόλεις (Κινέτα και παραλία Κατερίνης) σε κατάσταση διάλυσης και πολλά χωριά και κατοικημένες περιοχές μέσα στη λάσπη και τα υλικά που μεταφέρθηκαν από τους χειμάρρους.