Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί έγινε
έξαλλος ο
Ανδρέας Βασιλόπουλος


Παράλογη και παράνομη χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ανδρέας Βασιλόπουλος την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για αγορά οικοπέδου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ όπως σημειώνει, απαγορεύεται η χρήση για την οποία αγοράζεται.

Είναι αδιανόητο - συμπληρώνει ο κ. Βασιλόπουλος - να έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο πρόταση για αγορά ενός οικοπέδου (γειτονικού με το κοιμητήριο Ραφήνας), του οποίου δεν ξέρουμε την εκτιμώμενη αξία, δεν υπάρχει πλάνο αξιοποίησης και επιπλέον όλες οι χρήσεις που αναφέρονται, έστω και ασαφώς, στην εισήγηση (π.χ. π;aρκινγκ, κυλικείο, οστεοθυρίδες, κ.ά.) απαγορεύονται στη θέση αυτή. Άλλοι συνάδελφοι είπαν ξεκάθαρα ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να «αγοράσει» ψήφους και όχι να λύσει το υπαρκτό πρόβλημα πληρότητας του κοιμητηρίου. Εμείς, στα πλαίσια σοβαρής αντιπολίτευσης, ζητήσαμε πληροφορίες από την πολεοδομία της Παλλήνης για τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης στα οικόπεδα αυτά. Έτσι διαπιστώσαμε ότι βρίσκονται σε Ζώνη ‘Α (δηλ. επιτρέπονται μόνο παγκάκια, αιολικά πάρκα και μετεωρολογικοί σταθμοί) και Ζώνη Ε’ (δηλ. επιτρέπονται μόνο κατοικίες, κτίρια εκπαίδευσης και αθλητικές εγκαταστάσεις). Διαπιστώσαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται κυλικεία, παρκινγκ, κ.ά. για τα οποία το προορίζει η δημοτική αρχή.

 Σε απάντησή ερώτησης του κ. Βασιλόπουλου, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι θα πάρουμε τώρα απόφαση για το δάνειο των 500.000 ευρώ, μετά θα αγοράσουμε το οικόπεδο και μετά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, στο οποίο θα προβλέπονται οι χρήσεις αυτές. Θεωρούμε ως παράταξη απαράδεκτες όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τα τεχνάσματα. Πρέπει επιτέλους να ασκήσουμε σωστή διοίκηση για να αποκτήσουμε έναν σωστό Δήμο.