iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ραφήνα 1ο δημοτικό
σχολείο Πρότυπο
Σχολικό Κυλικείο


Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Ραφήνας, η παρουσίαση για το πρόγραμμα " Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο ".

Το πρόγραμμα "Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο " ήταν από τους πρώτους στόχους του Διοικητικού Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων. Ο Σύλλογος τονίζει ''είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πλέον το βλέπουμε σιγά σιγά να παίρνει μορφή και να ξεκινάει η υλοποίηση του Μέσα από πολλά μοντέλα Σχολικών Κυλικείων που μελετήσαμε, το μοντέλο "Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο Κρήτης" αποτέλεσε για εμάς το πιο εύληπτο σχέδιο ως προς την υλοποίηση του. Ευχαριστούμε θερμά τον Εμπνευστή και Δημιουργού του μοντέλου " Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο Κρήτης " Αντώνη Παπαδάκη Υγιειονολόγο , Επόπτη δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπρόεδρο στην Πανελλήνια Ένωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για την συνεχή επικοινωνία και ενημέρωση , την βοήθεια και την στήριξη όλο αυτό το διάστημα αλλά και για την παρουσίαση του προγράμματος στο σχολείο μας !

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ραφήνας - Πικερμίου Ανδρέα Βασιλόπουλο για την παρουσία του αλλά κυρίως για την υποστήριξη στην υλοποίηση του Έργου " Πρότυπο Σχολικό Κυλικείο " .

Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παναγιώτη Γαβριήλ για την παρουσία και για την διάθεση να στήριξει αυτή μας την προσπάθεια .

Ευχαριστούμε την Χρύσα Βλαχάκη Δημοτική Σύμβουλο για την συνεχή στήριξη και καθοδήγηση στην προσπάθεια μας .

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείο μας Χέλμη Σαράντη ,για την υποστήριξη σε κάθε μας δράση . Για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας , την εξυγίανση του Σχολικού Κυλικείου .

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας . Η παρουσία του, σε αυτή μας την προσπάθεια , αποδεικνύει περίτρανα ότι κύριο μέλημα των δασκάλων του σχολείου μας είναι τα παιδιά μας , όχι μόνο ως μαθητές αλλά ως ανθρώπινες ψυχές που χρήζει προσοχής όχι μόνο το μορφωτικό τους επίπεδο αλλά η υγεία τους και το συναίσθημα τους ! Είμαστε βέβαιοι πως από την καλή συνεργασία μεταξύ του Θεσμού του Σχολείου και των Γονέων , οι επωφελούμενοι θα είναι τα ίδια μας τα παιδιά!

Ευχαριστούμε την Ομιλήτρια Παιδίατρο Ναταλία Λαζόπουλου που μας ενημέρωσε για την παιδική παχυσαρκία και της συνέπειες αυτής στο μέλλον των παιδιών , στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή !

Ευχαριστούμε θερμά την Ομιλήτρια Διατροφολόγο - Διαιτολόγο Αθήνα Κουγιουμτζή που μας ενημέρωσε για την σωστή διατροφή των παιδιών μας και τα κρυφά συστατικά που κρύβουν οι ετικέτες των επεξεργασμένων τροφίμων.

Ευχαριστούμε την ιδιοκτήτρια του Κυλικείου μας Χρυσούλα Μάζη για την ευαισθησία της στο θέμα των παιδιών μας και για την όρεξη και το μεράκι να αποτελέσουμε την αλλαγή που χρειάζεται να γίνει !

Κάτι αλλάζει λοιπόν και η αλλαγή αυτή έχει αποδέκτες τα παιδιά μας , την υγεία τους και το μέλλον τους ως εφήβους και ως ενήλικες!''