Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πακιστανός με
χασίς στα
μπατζάκια του!


Δεν κατάφερε να περάσει απαρατήρητος ένας 24χρονος Πακιστανός που αποβιβάστηκε από το πλοίο της γραμμής στο Ηράκλειο. Οι κινήσεις του προκάλεσαν το ενδιαφέρον των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού που τον… «ξεσκόνισαν» και βρήκαν το χασίς το οποίο μετέφερε σε μια παράξενη κρυψώνα.

Ο νεαρός αλλοδαπός είχε κρύψει σχεδόν ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης μέσα στα… μπατζάκια ενός παντελονιού που είχε μέσα στο σακίδιο της πλάτης του! Αμέσως συνελήφθη και οι λιμενικοί οργάνωσαν ελεγχόμενη παράδοση του δέματος για να τσακώσουν και τον παραλήπτη. Έτσι, ο 24χρονος έκλεισε ραντεβού μαζί του κοντά στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Δύο Αοράκια της Νέας Αλικαρνασσού. Μόλις εμφανίστηκε ένας 31χρονος Έλληνας για να παραλάβει το δέμα, συνελήφθη με τη βοήθεια και αστυνομικών. 

Όπως διαπιστώθηκε στην προανάκριση, ο 24χρονος Πακιστανός κατοικούσε στα Νέα Λιόσια και ένας κάτοικος της περιοχής του είχε δώσει τα ναρκωτικά για να τα μεταφέρει στην Κρήτη έναντι αμοιβής. Κομάντος των Ειδικών Αποστολών και άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών με εκπαιδευμένο σκύλο έφτασαν στα δύο σπίτια, αλλά σε ένα από αυτά κάποιος… κλείδωσε την πόρτα και το έσκασε πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι! 
Κατά τις έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα δυο σπίτια 13 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 221 πακέτα λαθραία τσιγάρα, 62 πακέτα λαθραίου καπνού, τρία κινητά τηλέφωνα, δυο διαβατήρια καθώς και μία πακιστανική ταυτότητα. Πιθανολογείται, όμως, ότι αυτός που διέφυγε πήρε μαζί του μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών. 

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ 24χρονος και ο 31χρονος οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου που τους άσκησε δίωξη για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση και πήραν προθεσμία από την ανακρίτρια για να απολογηθούν την Τρίτη.