iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

''Έσβησε''η ζωή του
αλλά έδωσε φως σε
δύο συνανθρώπους


Το κοριτσάκι 2,5 ετών, που έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Πατρών, έδωσε φως σε δύο άνδρες 20 και 32 ετών, που αντιμετώπιζαν σοβαρότατο πρόβλημα όρασης.

Η οικογένεια του κοριτσιού, που έχασε τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή στην Πάτρα, έπειτα από σηψαιμικό σοκ που υπέστη, βρήκε το ψυχικό σθένος και αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη για να παραμείνουν στη ζωή. Την Πέμπτη έγινε διπλή μεταμόσχευση από την ομάδα Β’ Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Νικολάου Ζιάκα. Τον ένα κερατοειδή έλαβε 20χρονος από τη Χαλκιδική και τον άλλον 32χρονος από τη Θεσσαλονίκη.

«Η ομάδα της Β' Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, εκπαιδευμένη στη λήψη, τη μεταφορά μοσχευμάτων και τη διενέργεια μεταμοσχεύσεων, ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς βρίσκεται σε ετοιμότητα για να μεταβεί σε κάθε γωνιά της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, όταν υπάρχει δότης. Στόχος της Μονάδας είναι να προσφέρει φως σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς την εξεύρεση μοσχευμάτων», δήλωσε ο κ. Ζιάκας, που τόνισε ότι η πράξη ανθρωπιάς της οικογένειας του μικρού κοριτσιού που πέθανε στην Πάτρα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.